lunes, 4 de agosto de 2008

Article al BIM: UN ANY

Un any és el temps que ha passat des de les passades eleccions municipals.
Un any és el temps que ha tingut el govern municipal per començar a solucionar els problemes del poble.
Un any és el temps que he dedicat a fer oposició constructiva i fiscalitzadora a l’Ajuntament.

Oposició fiscalitzadora. Perquè durant aquest any he tractat de fer un exhaustiu control de totes les actuacions de l’equip de govern.
En un ajuntament com el nostre, amb tants greus problemes econòmics, em va semblar una frivolitat per part del Govern del PP els sous desmesurats que ells mateixos s’adjudicaren i la contractació d’una assessora per a Vicente Ibor, encara que ens la varen vendre com assessora de l’Ajuntament. I així ho vaig manifestar amb el meu vot en contra d’aquestes mesures tan poc respectuoses amb les arques municipals.
Vaig denunciar el conveni subscrit entre l’Ajuntament i l’empresa de recollida de roba Humana People to People, per estar aquesta empresa sota sospita d’activitats il·lícites i per no ser una entitat sense finalitats lucratives. Crec que tenim un compromís amb el nostre poble de salvaguarda de l’honorabilitat del mateix, posant molta cura en l’elecció de les empreses i/o associacions amb les que treballem. Perquè el nom de Paiporta no s’ha de veure en el punt de mira de cap activitat dubtosa.
No em va agradar el canvi d’imatge corporatiu que va fer el Partit Popular, canviant el color roig pel blau. Han volgut esborrar la història d’un poble d’esquerres.
He demanat insistentment la xifra exacta del romanent negatiu de tresoreria, és a dir, del que es deu als proveïdors. S’ha publicat que eren 4,5 milions d’euros, però en la última comissió d’hisenda la interventora va dir que rondaven els 2,5 milions... molta diferència de milions.

Oposició constructiva. Perquè durant aquest any he realitzat i presentat nombroses propostes per millorar el poble. Propostes i mocions que han sigut acceptades en alguns casos, però que desafortunadament han quedat en el calaix en molts més, perquè “una cosa és el que ens diuen i una altra el que fan”.
Propostes elaborades, com la referent a l’Escola d’Adults de Paiporta. Perquè considere que Paiporta necessita un nou centre on siga possible obtindre el Graduat en Educació Secundària. Un nou centre amb instal·lacions adequades i amb una ampla oferta d’ensenyaments i tallers. També en matèria educativa vaig demanar ajudes per educació infantil, ajudes que aquest any ja podran gaudir els xiquets de 5 anys.
He estat al costat de diferents col·lectius per tal de portar les seues inquietuds a l’Ajuntament. Col·lectius com el d’Antena No, amb el que he treballat les seues al·legacions per tal de tindre una ordenança que protegisca el màxim possible a la ciutadania. Col·lectius com l’Associació de Víctimes del Metro, amb ells he demanat responsabilitats i mesures a la Generalitat, desafortunadament el PP no va recolzar les seues demandes. I continue treballant cada mes amb Interampa per dur endavant el Pacte per l’Educació.
Dies enrere hem rebut a casa el desorbitant rebut de l’IBI, la contribució. Fa uns mesos vaig demanar en la comissió d’Hisenda que es reduira el coeficient per tal de compensar la gran pujada de la base impositiva. Aquesta petició va caure en sac trencat donat que segons el president de la comissió “l’Ajuntament ha de recaptar”.
Des de sempre he pensat que la joventut estava desatesa i oblidada a Paiporta. Per això una de les primeres propostes que vaig fer va ser la posada en marxa del Consell de la Joventut i la dotació d’un espai per ells (Casa de la Joventut).
I si la Joventut està desatesa no ho estan menys els infants. Per ells i per tal de recuperar algunes tradicions vaig presentar una proposta perquè a les festes populars s’organitzara una Jornada de Jocs Populars. Crec que estes festes podrem gaudir de jocs com el Pic i Pala o La Mare Carabassera.
Fa un any vaig denunciar l’estat de diverses fonts del poble. No s’estava realitzant el pertinent control per evitar la legionel·losi. Després d’un any la cosa continua igual o pitjor, ja que ni tan sols es mantenen en un estat mínim de neteja. Només cal anar a visitar la font de Villa Amparo. Qualsevol dia els veïns de la zona agafen el tifus.
A principis d’any el ple va aprovar la moció que vaig presentar per ficar en marxa l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià. Continue a l’espera de que es faça realitat. També continue esperant que es convoque el Concurs de Relats Curts per fomentar la igualtat entre homes i dones que vaig plantejar aportant fins i tot un model de bases. La data fixada era el 25 de novembre...
He demanat moltes vegades que es neteje el barranc com cal, no ficant el fem baix l’estora. Però tothom sap que la neteja en general deixa molt que desitjar a Paiporta.

Hi han altres propostes que no puc enumerar per falta d’espai (em queden 7 línies), insignificants per alguns però importants per a altres veïns i veïnes.

Com podeu veure, la meua il·lusió està en el treball per el meu poble, treball en el qual participa molta més gent compromesa amb Paiporta i amb les mateixes inquietuds. Estic orgullosa de treballar per la millora de Paiporta i és una satisfacció veure que gràcies a les propostes que faig des de la meua tasca de regidora, aquesta millora es produeix; encara que siga amb un xicotet gra de sorra...

Queden 3 anys.... imagineu tot el que puc continuar fent.

3 Comentários:

Isabel Martín dijo...

como si fuera un presagio este ha sido mi último artículo en el Bim como portavoz del grupo... aunque serán los jueces los que digan si habrán otros...
lo que es seguro es que dentro de otro año será difícil resumir el trabajo en las 75 líneas que nos "da" el alcalde.

ybris dijo...

Un año del que puedes enorgullecerte.
Un año del que pueden sentir satisfacción quienes te votaron.
Un año al que seguirán tres sea de la manera que sea representando a quienes nunca has dejado de representar.

Enhorabuena por todo lo hecho y por tu disposición a seguir haciéndolo.
Besos.

freedombreadanddoor dijo...

y todo eso con la espada de Damocles encima de tu cabeza?... me preguntó qué serás capaz de hacer cuándo te dejen en paz...
Miedo me das.
Miedo debería darles.

besos

Publicar un comentario

Compromís Per Paiporta © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO