miércoles, 21 de mayo de 2008

Proposta: Jornada de Jocs Populars a Paiporta

Na ISABEL MARTÍN GÓMEZ, Portaveu del grup Polític Municipal d’ESQUERRA UNIDA-BLOC a l’Ajuntament de PAIPORTA

EXPOSA
Els canvis socials de les últimes dècades no només ha significat progrés i desenvolupament, també ha imposat una manera de vida diferent a la que molts de nosaltres vàrem gaudir quan èrem xicotets. Canvis que han acabat amb molts de les costums, tradicions, festes i formes de relacionar-se.

Una de les coses que potser tots enyorem són els jocs d’eixa època. Jocs que hem perdut no només per l’arribada de les noves tecnologies (ordinadors i consoles), sinó també per la pèrdua del carrer com espai públic per a jugar i socialitzar-se.

Jocs com: “La corda”, “La goma”, “A la una, la mula”, “El xurro va”, “El sambori”, “La trompa”, “El rogle”, “El mocador”, “Petó, veritat o atreviment”, “U, dos, tres, pollet anglès”, “A la meua dreta”, “Pic i pala”, “El telèfon”, “La gallineta cega”, “La mare carabassera”, ...

Per això és necessari recuperar l´herència dels avantpassats, que ha perdurat a través de la tradició oral, abans que aquests testimonis ja no puguen fer-ho.

Per tot açò aquesta regidora,

PROPOSA
1.- Que dins de la programació de les Festes de Sant Roc 2008 es dedique una jornada per als jocs tradicionals, “I Jornada de Jocs Populars a Paiporta”, donant-li d’aquesta manera continuïtat per a anys successius.

2.- Que es dòne trasllat d’aquesta iniciativa a les distintes associacions de Paiporta, demanant-lis la seua col·laboració, i ficant especial atenció amb l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Paiporta.

Paiporta, 19 de maig 2008


Isabel Martín Gómez
Grup Municipal d’EU-Bloc

SR. PRESIDENT DE L’ÀREA DE CULTURA

1 Comentário:

Anónimo dijo...

Otra cosa más en la que coincidimos.
A lo largo de muchos años he luchado por conseguir la recuperación de muchos juegos tradicionales para enseñárselos a mis alumnos.
Siempre he comprobado que -sobre todo cuando uno los juega con ellos- les encantan.
Naturalmente hay que enfrentarse muchas veces con los intereses comerciales que no ven con buenos ojos que se pueda jugar gratis a la taba, al tacón, a los barcos, al clavo o a pídola sin comprar nada.
Ojalá tengas mucha suerte en ese trabajo de recuperación de sanas tradiciones.
Muchos te lo agradecerán.

Un beso grande.

Publicar un comentario

Powered By Blogger

Compromís Per Paiporta © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO