miércoles, 21 de mayo de 2008

Proposta: Jornada de Jocs Populars a Paiporta

Na ISABEL MARTÍN GÓMEZ, Portaveu del grup Polític Municipal d’ESQUERRA UNIDA-BLOC a l’Ajuntament de PAIPORTA

EXPOSA
Els canvis socials de les últimes dècades no només ha significat progrés i desenvolupament, també ha imposat una manera de vida diferent a la que molts de nosaltres vàrem gaudir quan èrem xicotets. Canvis que han acabat amb molts de les costums, tradicions, festes i formes de relacionar-se.

Una de les coses que potser tots enyorem són els jocs d’eixa època. Jocs que hem perdut no només per l’arribada de les noves tecnologies (ordinadors i consoles), sinó també per la pèrdua del carrer com espai públic per a jugar i socialitzar-se.

Jocs com: “La corda”, “La goma”, “A la una, la mula”, “El xurro va”, “El sambori”, “La trompa”, “El rogle”, “El mocador”, “Petó, veritat o atreviment”, “U, dos, tres, pollet anglès”, “A la meua dreta”, “Pic i pala”, “El telèfon”, “La gallineta cega”, “La mare carabassera”, ...

Per això és necessari recuperar l´herència dels avantpassats, que ha perdurat a través de la tradició oral, abans que aquests testimonis ja no puguen fer-ho.

Per tot açò aquesta regidora,

PROPOSA
1.- Que dins de la programació de les Festes de Sant Roc 2008 es dedique una jornada per als jocs tradicionals, “I Jornada de Jocs Populars a Paiporta”, donant-li d’aquesta manera continuïtat per a anys successius.

2.- Que es dòne trasllat d’aquesta iniciativa a les distintes associacions de Paiporta, demanant-lis la seua col·laboració, i ficant especial atenció amb l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Paiporta.

Paiporta, 19 de maig 2008


Isabel Martín Gómez
Grup Municipal d’EU-Bloc

SR. PRESIDENT DE L’ÀREA DE CULTURA

1 Comentário:

ybris dijo...

Otra cosa más en la que coincidimos.
A lo largo de muchos años he luchado por conseguir la recuperación de muchos juegos tradicionales para enseñárselos a mis alumnos.
Siempre he comprobado que -sobre todo cuando uno los juega con ellos- les encantan.
Naturalmente hay que enfrentarse muchas veces con los intereses comerciales que no ven con buenos ojos que se pueda jugar gratis a la taba, al tacón, a los barcos, al clavo o a pídola sin comprar nada.
Ojalá tengas mucha suerte en ese trabajo de recuperación de sanas tradiciones.
Muchos te lo agradecerán.

Un beso grande.

Publicar un comentario

Compromís Per Paiporta © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO