miércoles, 7 de mayo de 2008

Les dos torres

No és únicament el títol de la segona part de l’obra de J.R.R. Tolkien, és també com es coneix el macro-projecte urbanístic que el nostre alcalde té ideat dur a terme en Paiporta.

Segons es va publicar en premsa (així és com ens hem assabentat els membres de l’oposició) el nou PAI s’ubicarà, si no aconseguim aturar-lo, en els 400.000 m2 situats entre les vies del metro, el terme de Picanya i el cementeri vell. Es tracta d’una ampla zona d’horta amb tarongers i xicotets camps per a collites de tot tipus (faves, espinacs, raïm,...).

A més a més de totes les vivendes que un PAI d’eixes característiques comportaria, el nostre alcalde ha imaginat eixa zona amb dos grans torres de 30 altures (cal assenyalar que el PGOU de Paiporta fixa l’altura màxima en 6 plantes). El més inquietant de tot això és que per a Ibor el més meravellós del projecte és que des de l’àtic de les torres “es podrà veure Eivissa en els dies clars”.
Però, quin paisatge vorem els que ens quedem “per darrere”?.

És clar que un nou projecte urbanístic no és cap prioritat per un poble que compta ja amb 23.000 habitants i dos PAI’s inacabats que situarà a la població en els pròxims anys en vora els 30.000 habitants. Un poble on els serveis bàsics (centre de salut, col·legis, dotacions culturals i altres centres socials) són insuficients o inexistents. Ha de quedar clar que les dotacions que s’habiliten en eixa zona seran per als nous veïns i veïnes d’eixa zona, i no serviran per pal·liar el dèficit que ja n’hi ha al poble.

L’alcalde planteja com principal motiu per dur a terme aquest projecte la necessitat de soterrar les vies del metro.
Segons ell, ha aconseguit que la Conselleria d’Infraestructures assumisca (només) el 50% del cost del soterrament, així que l’altre 50% l’haurà d’assumir la nostra població, i la manera de fer-ho és mitjançant els beneficis econòmics que suposadament reportaria aquest projecte als promotors de l’obra.
Però, no es troba actualment la construcció en una greu situació que te bona part de l’obra paralitzada?.

I què passaria si el dia de demà des de la Generalitat ens plantejaren que el cost d’un nou centre de salut o d’un nou col·legi s’haguera d’assumir al 50% entre la Conselleria corresponent i el nostre Ajuntament?. No és de veres que a ningú ens semblaria bé?.

Per això, si donem per fet que el soterrament de les vies és una necessitat imperiosa, el que hem d’exigir els veïns i el nostre alcalde al govern de la Generalitat és que siga la Conselleria la que assumisca el 100% del cost del soterrament.
No demanava Ibor quan estava en l’oposició a l’anterior alcalde que “se batiera el cobre con quien hiciera falta”?.

És planteja també, per part d’Ibor, que aquest projecte acabarà amb la necessitat de vivenda de VPO a Paiporta (VPO ja no és sinònim de vivenda assequible).
No seria més senzill fer un estudi de les vivendes buides que n’hi ha al poble (que no són poques) i fixar mesures per evitar l’especulació?.

També, i aprofitant que s’ha posat en marxa el Fòrum de Participació Ciutadana, estaria bé que s’obrigués un debat sobre quin model de poble volem els paiportins.
Volem viure en una ciutat dormitori on cada vegada estem més disgregats i distanciats? O volem un poble amb un creixement sostenible i equilibrat?.

Està a les nostres mans tindre el poble que volem i no el model de poble que els senyors de gris projecten només per fer negoci.
No anem doncs a estar esperant que el Sr. Ibor vaja fent, anem a movilitzar-nos, i li exigirem que treballe per millorar la qualitat de vida dels paiportins i paiportines.
Perquè Volem Paiporta.

Diuen que quan més alt es puja més gran és la caiguda, i en aquest cas, l’alcalde s’ha pujat a un gratacels.

Isabel Martín Gómez
Portaveu grup EU-Bloc

Seja o primeiro a comentar

Publicar un comentario

Powered By Blogger

Compromís Per Paiporta © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO