domingo, 2 de octubre de 2011

COMPROMÍS QUALIFICA DE CATASTRÒFICA LA SITUACIÓ ECONÒMICA DE L’AJUNTAMENT DE PAIPORTA


L’Ajuntament de Paiporta tanca la liquidació de pressupost de 2010 amb un romanent negatiu de tresoreria de 3.592.055,23€

Compromís per Paiporta qualifica de “catastròfica” la situació econòmica de l’Ajuntament, que tanca el pressupost de 2010 amb un muntant de factures impagades de prop de 3,6 milions d’euros.

A aquesta xifra cal afegir 188.164€ corresponents a factures encara no reconegudes i fora de pressupost, i que hauran de passar pròximament per ple.

Tal i com avancen des de Compromís, “l’equip de govern del PP donarà compte d’aquesta situació en el proper ple municipal, i ho farà fora de termini, ja que segons la llei d’hisendes locals la liquidació hauria d’haver estat feta abans del 31 de març”. Aquest fet, tal i com va avançar Compromís, ha ficat en perill els 4’6 milions d’euros que l’Ajuntament ha de rebre de l’administració central en concepte de participació en els tributs de l’estat.

Davant aquesta situació, la portaveu de Compromís, Isabel Martín, “demana responsabilitats a l’alcalde Ibor i a la que ha estat responsable d’hisenda els últims 4 anys, Isabel Chisbert”, ja que segons explica Martín “aquest deute s’ha generat durant la nefasta gestió del PP d’aquests anys, i no té res a veure amb l’anterior gestió, ja que fa només 2 anys es va demanar un préstec de 4 milions per liquidar el deute que va deixar el PSOE, un préstec amb el que es suposava deixàvem la situació de l’Ajuntament sanejada i amb deute zero”.

Però res més lluny de la realitat, ja que tal i com avança Martín “ara ens trobem de nou amb 3’6 milions d’euros d’impagaments, i amb un deute amb els bancs de 7,7 milions d’euros”. A més, aquest deute augmentarà en els pròxims dies, ja que l’equip de govern ha plantejat acollir-se a un nou préstec ICO de prop d’1 milió d’euros per pagar a diferents empreses i autònoms. “Un nou préstec que suposarà que haurem de pagar nous interessos als bancs, els dels préstecs actuals més els interessos de demora, sumen quasi mig milió d’euros anuals”.

Incompliment del Pla de Sanejament de 2009

A aquesta situació, cal afegir l’informe negatiu del nou interventor municipal en quant al Pla de Sanejament plantejat per l’equip de Vicente Ibor en 2009. Des de Compromís recorden que “aquest pla era un requisit per poder demanar el préstec de 4 milions d’euros que faria front a les factures pendents”, però tal i com ha informat l’interventor municipal “el resultat d’avaluació de l’execució del Pla de Sanejament Financer en relació a l’exercici 2010 és d’incompliment” 

Una de les conseqüències directes més importants per l’incompliment del Pla de Sanejament, tal i com estableix la Llei 5/2009, és que “l’Ajuntament no podrà en el proper exercici escometre cap inversió subjecta a endeutament”.

La regidora de Compromís, alerta que “la mala gestió i balafiament d’Ibor i el seu equip fa preveure que el proper pressupost municipal estarà ple de retalls en serveis socials i en educació, tal i com ja ha deixat entreveure amb les primeres actuacions, i vindrà també amb una forta càrrega fiscal per al ciutadà, ja que les eleccions municipals i generals hauran passat”.
  

Paiporta, 26 de setembre de 2011

Seja o primeiro a comentar

Publicar un comentario

Powered By Blogger

Compromís Per Paiporta © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO