jueves, 30 de junio de 2011

La normalització del valencià a Paiporta

Aquest dimecres, 29 de juny, al col•legi Jaume I de Paiporta s'ha celebrat l'acte de cloenda del Voluntariat pel Valencià. L'activitat consistia en fer parelles lingüístiques (una voluntària i un altra aprenenta) per tal de fomentar l'ús i ensenyament de la llengua valenciana. Segons un dels voluntaris Víctor Manuel, que és a més a més un dels més joves de Compromís per Paiporta: "Moltes persones han ajudat desinteressadament  a que altres paiportins pogueren perfeccionar el valencià o inclús a que els nouvinguts al nostre poble tingueren l'oportunitat d'aprendre la nostra llengua per així integrar-se molt més fàcilment".


Aquesta activitat, que ja va ser una de les reivindicacions de Compromís per la normalització del valencià a Paiporta, va ser finalment ficada en marxa a finals de la legislatura anterior per l'AMPA del Jaume I, amb col·laboració de l'Ajuntament.

Des de Compromís "ens alegrem de que aquesta activitat haja anat endavant amb el suport de tots els grups polítics de Paiporta. Però sabem que aquest pas per la normalització de la llengua serà inútil si deixem que el govern del PP elimine les línies en valencià a les escoles, lo qual resulta a més, un atac directe contra aquelles persones que volen tindre una educació en valencià".


Per a Compromís "és incoherent i irrealitzable el nou ensenyament del 33% per al pròxim curs, com també ho va ser l'intent de donar l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania en anglès. Totes aquestes polítiques educatives del govern del PP, junt a la manca d'infraestructures i la proliferació de barracons, acabaran amb l'ensenyament al País Valencià".


També des de Compromís critiquen que totes aquestes "ocurrències" del Conseller d'Educació es fan sense cap aval tècnic de la comunitat educativa.

Seja o primeiro a comentar

Publicar un comentario

Powered By Blogger

Compromís Per Paiporta © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO