domingo, 24 de febrero de 2008

Proposta: Sobre Falles més ecològiques

Na ISABEL MARTÍN GÓMEZ, Portaveu del Grup Polític Municipal d'ESQUERRA UNIDA-BLOC a l'Ajuntament de PAIPORTA
.
EXPOSA
.
Cada any es fa més patent l'excessiu ús de materials de síntesi en la construcció de falles: pintures, plàstics, suro, etc. Cada vegada més, els fallers són incitats a produir monuments més atrevits estructuralment que no serien possibles si només s'utilitzaren els materials tradicionals de fusta, cartó i draps. Amb les flames, l'emissió de productes de la combustió produeix fums i gasos que espantarien a qualsevol gestor de l'atmosfera urbana.
.
És pel que aquesta regidora
.
PROPOSA
.
Al President i Delegat de l'Àrea de Cultura:
1.- Que de cara a l'elaboració dels pressupostos municipals per a l'exercici 2008, es destine una partida per a la promoció de la ‘Falla més ecològica' que s'atorgarà a aquella que estiga construïda amb materials tradicionals i/o, alternativament, amb l'ús mínim dels que pogueren produir efectes negatius sobre el medi ambient. Per a concedir aquest premi es podria comptar amb l'assessorament d'alguna associació ecologista del País Valencià.
2.- Que a través de la Junta Local Fallera, s’informe a les Falles de la població dels efectes que sobre el medi ambient comporta l’ús de materials altament contaminants i les sensibilitze en l’ús de materials tradicionals.
.
Paiporta, 12 de setembre de 2007
Isabel Martín Gómez
Portaveu d'EU-BLOC

1 Comentário:

Anónimo dijo...

Cada any, quan es cremen les falles podem veure la quantitat de gasos contaminants que s'emeten a l'atmosfera.
Amb aquesta proposta intentàvem conscienciar a la comunitat fallera per d'alguna manera intentar recuperar els materials tradicionals per a la construcció dels monuments.
La nostra intenció no va ser intentar imposar res a les falles, però si que des de l'àrea de Cultura es prengueren més interès per aquest tema i amb algun tipus de premi es motivara a les falles per tal de fer aquestes molt més ecològiques.
Tornarem a intentar-ho l'any que ve.

Publicar un comentario

Powered By Blogger

Compromís Per Paiporta © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO