lunes, 4 de octubre de 2010

COMPROMÍS DENUNCIA QUE L’ALCALDE DE PAIPORTA AL·LEGA CONTRA EL PATPH PER DESPROTEGIR L’HORTA

·        L'ALCALDE DE PAIPORTA, VICENTE IBOR (PP), PRESENTA AL·LEGACIONS Al PLA D'ACCIÓ TERRITORIAL DE L'HORTA PER DESPROTEGIR LA POCA ZONA D'HORTA QUE QUEDA EN EL MUNICIPI I AIXÍ DEIXAR LA PORTA OBERTA A FUTURS DESENVOLUPAMENTS URBANÍSTICS

Compromís per Paiporta ha denunciat que l'alcalde de Paiporta, Vicente Ibor, ha presentat al·legacions contra el Pla d'Acció Territorial de Protecció de l'Horta “amb la finalitat de no impedir futurs desenvolupaments a la zona nord del municipi (al costat de les vies del metre) i a la zona sud (entre el cementiri nou i el terme de Catarroja)”. Aquestes al·legacions s’afegeixen a les ja presentades en 2008 en el mateix sentit, de manera unilateral i sense donar compte a l'oposició.

Les al·legacions fetes per l'alcalde Ibor van ser tingudes en compte de manera parcial per la Conselleria de Medi Ambient, el que ha ocasionat que hagen quedat dues grans zones d'horta (al nord i sud del municipi) desprotegides davant els plans urbanístics d’aquest i futurs equips de govern. Aquestes zones estan ara catalogades en el PATPH com a “zones de reserva” pel que queden obertes a futurs desenvolupaments urbanístics. 

Des de Compromís temen que si el PATPH no modifica el plantejament d'aquestes zones, “podria desaparèixer la poca horta que queda en el municipi”, doncs recorden que en 2008 Ibor va fer ja públics els seus propòsits urbanístics per a la zona d'horta que queda al costat de les vies del metre d'uns 400.000m2, en les quals l'alcalde projectava la construcció de 2 torres de 30 altures i de les quals va afirmar que "desde lo alto se verá el mar, y en los días claros, hasta Ibiza".

Amb les noves al·legacions presentades ahir mateix per l'equip de govern, “el PP pretén canviar definitivament el paisatge del municipi i esborrar a força de ciment i rajola la història del nostre poble”, ha manifestat la regidora del grup, Isabel Martín.

Compromís per Paiporta presenta al·legacions per protegir l'horta
Des de Compromís, no obstant això, han presentat al·legacions al PATPH incidint sobre la necessitat de protegir l'horta del municipi, doncs “la desprotecció estarà encaminada a crear nous sectors residencials i industrials” cosa que “està en total contradicció amb l'esperit del PATPH”. A més en les al·legacions presentades per Compromís insisteixen en “la necessitat de comarcalitzar el servei de préstec de bicicletes, remodelar la línia 1 de metre perquè sigui efectivament subterrània, declarar una moratòria a PAI’s i Planes Generals mentre es finalitza el PATPH i també establir una Llei de Protecció de l'horta que sigui clara i no deixi forats legals interpretatius que possibilitin la construcció en superfícies d'horta”, ha explicat Martín.


Paiporta  2 d’octubre del 2010
Compromís Paiporta
Bloc – Projecte Obert

Seja o primeiro a comentar

Publicar un comentario

Powered By Blogger

Compromís Per Paiporta © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO