martes, 26 de enero de 2010

COMPROMÍS CRITICA LA NUL•LA SOLIDARITAT DEL PP DE PAIPORTA A L'ELIMINAR DEL PRESSUPOST MUNICIPAL LA PARTIDA DESTINADA A DESENVOLUPAMENT


• Ibor elimina del pressupost municipal la partida destinada a projectes de solidaritat i desenvolupament per als països emergents.


Compromís per Paiporta ha qüestionat la suposada solidaritat de l'equip de govern del PP després que Ibor i el seu equip hagen eliminat del pressupost municipal la partida que des de 1996 es destina a “Ajuda a ONG’s per a projectes de solidaritat i desenvolupament” (el conegut com a 0’7).


I és que, a pesar que l'Ajuntament ha destinat 3.000€ per a ajuda d'emergència pel terratrèmol que ha arrasat Haití, des de Compromís denuncien que la proposta de pressupost municipal del PP per a 2.010 no contempla l'ajuda del poble de Paiporta -en compliment de la resolució de l'ONU de 1972 en la qual es demandava el 0,7% del PIB dels països desenvolupats- als projectes i accions que vénen desenvolupant les ONGs encaminades a la lluita contra la pobresa i la desigualtat i que treballen en pobles que han patit catàstrofes o que viuen en situació precària a causa, entre altres coses, de l'explotació de països de les primeres potències mundials.


Per a la portaveu del Grup, Isabel Martín, “l'ajuda d'emergència aprovada és necessària i esperem que contribuïsca a pal•liar la dramàtica situació del poble haitià, sacsejat per dos grans terratrèmols en un termini de pocs dies, però això no amaga la falta de compromís de l'actual govern del PP amb el vertader objectiu de la partida pressupostària eliminada, just en un moment en el que la crisi econòmica afecta especialment als més febles que necessiten de manera més urgent, si cap, la nostra ajuda”. I ens ha recordat que, “mentre el govern municipal s'oblida dels més desfavorits, la partida destinada a òrgans de govern ascendeix a 611.513€ i les seues retribucions segueixen sent desorbitades -l'alcalde Ibor cobra 58.000€ anuals i la regidora de Benestar Social 32.000€-“.


Compromís denúncia a més que el passat any, i malgrat estar aprovades en els pressupostos municipals, l'Ajuntament de Paiporta no va repartir les subvencions a les ONG’s, pel que des del seu grup estudien interposar una demanda referent a això. “No se'ns ha informat d'on han anat a parar els 40.000€ d'aquesta partida i no s'ha justificat la modificació de crèdit corresponent”, ha manifestat la regidora de Compromís.


Així Martín, demana a l'equip de govern que torne a incloure en el pressupost municipal la partida per al desenvolupament, doncs segons explica “és amb aquests fons amb els quals treballen les ONG’s que realitzen projectes i que seguiran en Haití i en altres pobles i regions necessitades quan l'impacte mediàtic d'aquest drama deixe de ser notícia”.


En la mateixa línia, Compromís també ha denunciat l'incompliment de l'equip de Govern respecte a altres propostes aprovades en ple, com va ser la moció presentada en el mes de gener pel seu grup per a enviar ajuda humanitària al poble Palestí a càrrec de la partida de “Ajuda humanitària i per a catàstrofes” (partida que va ser aprovada en ple a proposta d'aquest grup municipal i de la qual han eixit els 3.000€ d’ajuda a Haití). “Queda molt bé eixir en la foto dient que s'és el més solidari del món, però si després no es compleixen les propostes la credibilitat com munícipe queda en entredit”, ha manifestat la portaveu del grup en referència a l’alcalde Ibor.

Paiporta 23 de gener del 2010
Compromís Paiporta
Bloc - Projecte Obert

Seja o primeiro a comentar

Publicar un comentario

Powered By Blogger

Compromís Per Paiporta © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO